Altandrømme – Hvad skal man prioritere?

Altan i vinterregn før makeover

Igår sad jeg for første gang på min altan og nød en kop kaffe i vintersolen, imens jeg drak en kop kaffe og læste lokalavisen. Jeg har fået de første to planter og lanterner, der hygger om mig og varmer, men det store skridt kommer til sommer, hvor altanen bliver et ekstra rum i min lejlighed.

Hvad skal jeg bruge det rum til?

 

Søvnige eftermiddage

Jeg kommer hjem efter en lang dag på arbejdet og lægger mig på altanen, for at tage et powernap inden jeg skal lave aftensmad.

Eller det er weekend, og jeg strisser ud på altanen med min dyne, en kop kaffe og en god bog, og vågner langsomt, imens solen står op.

Nogle gange drømmer jeg også om at tage min dyne med ud på altanen, og sove under stjernerne. Det er fantastisk hvad frisk luft kan gøre for nattesøvnen.

 

Middage på altanen

Jeg elsker at spise ude, når vejret tillader det og min nye altan har udgang fra mit køkken, så det er helt oplagt at have et lille bord og nogle stole derude.

Så vil jeg på sommeraftener tænde festlige lyskæder, grille på min nye gasgrill og servere kølig Rosé eller kraftig rødvin.

 

Køkkenhave på altanen

Planter har en beroligende effekt på mig, og derfor har jeg gjort dem til en fast del af mit liv, siden jeg forrige år blev ramt af stress.

Jeg er allerede i gang med at planlægge forspiringen af sommerens krydderurter, tomater og sukkerærter. Så de skal også have en central plads på min altan.

Tegninger fra mine altandrømme

 

Pladsen?

Hvordan får jeg så plads til det hele? Godt nok er min altan større end mit første kollegieværelse, men derfor er der alligevel ikke plads til at alle mine ønsker kan gå fuldstændig i opfyldelse. Så hvordan prioriterer jeg?

Når jeg skal indrømme det, så elsker jeg at spise i sofaen og på cafeer, hvor der er bløde stole og sofaer. Til gengæld hader jeg tremmestole af et godt hjerte, og gider maksimalt sidde på dem i ti minutter.

Så hvis jeg skal vælge mellem sofa moduler med små borde eller havebord med tremmestole, så er jeg ikke i tvivl. Mine gæster må affinde sig med at sidde på en sofa og spise.

Og modulsofaer vil jeg også kunne sove på, hvis jeg en nat får lyst til at krybe udenfor med dynen.

Her er mit foreløbige bedste bud på en drømmealtan, kradset ned med kragetæer af den værste skuffe! Til sommer kommer der et billede af resultatet.

Altan tegning med plads til solslikkeri og hygge

 

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *