Det behøver ikke være dyrt at tabe sig

åben tunmousse sandwhich med ærter, gulerod, rødløg og mix salat

Lækker diætkost, fitnesscenter, personlig træner, smart træningstøj… Du kan hurtigt komme til at bruge en mindre formue på at forsøde livet under en livsstilsændring, men det behøver du ikke. Alt det dyre er i princippet bare luksus, der kan forsøde livet under en hård livsstilsændring, men det er så absolut ikke nødvendigt for succes.

Jeg har som ludfattig studerende og senere som dagpengemodtager, formået at tabe mange kilo for et meget lille budget.

 

Sund mad er billigt

Helt generelt er kål, frosne grøntsager, magert kød, havregryn, æg, skyr, rugbrød mm. billig mad. Derfor kan du med en smule planlægning sammensætte en menu, der koster omkring 1200 kr./måned, og som indeholder alle de næringsstoffer din krop skal bruge.

Et godt tip er at lave mad til flere dage og så fryse det ned i portioner.

Fx kan du lave kylling/grøntsagsfrikadeller og fryse det ned i portioner af 200 gr. Det kan give kød til 5 måltider for ca. 40 kr.

Eller lave pulled turkey og fryse det ned i portioner af 120 gr., så har du altid til en sund wrap/pitabrød. Det giver kød til 7 måltider for 70 kr.

Lav grove boller og frys dem ned. Så kan du hele tiden tage en op og varme den. Du kan få ca. 20 boller for 15 kr.

Hvis du ser positivt på opgaven, kan det blive en kreativ hobby at lave lækker, sund mad for et billigt budget. Du kan eventuelt bruge de penge du sparer til at spare op til noget du ønsker dig.

 

Få maden til at ligne en million

Der er lavet studier, som viser, at mad smager bedre, når det ser smukt ud. Det gælder også billig mad.

For at få maden til at se smuk ud, skal der farver på og meget gerne i kontraster. Tænk i at lave en tallerken hvor der er koplimentærfarver på, fx både rød og grøn, eller nuancer af den samme farve. Det er en nem måde at få maden til at se smuk ud.

Krydderurter er en anden nem måde at tilføre både smag og skønhed til din mad. Du kan dyrke dem selv eller købe dem billigt i supermarkedet. Hvis du husker at vande dem ofte, holder de længe, når du bare bruger lidt pynt til hvert måltid.

På billedet ovenfor er et stykke brød med tunsalat, lavet af dåsetun blandet med skyr, gulerod, ærter, rødløg og pyntet med citronmelisse. Tilbehøret er tomat og agurk salat med basilikum.

 

Omprioritering

Når du er på kur sparer du penge på alkohol, byturer og take away food, fordi det er forbudt. Derudover kan du med fordel droppe transportudgifter og istedet cykle eller gå.

De penge du sparer her, kan du istedet spenderer i et sportsoutlet, hvor du kan købe løbesko billigt, på et basis abonnement til fitnesscenteret eller på indgangsbillet til svømmehallen.

 

Billig sport

At bevæge sig er gratis, det er udstyret der koster penge. Derfor er det en god idé at melde sig ind i en klub, der har udstyr du kan låne, hvis du vælger en udstyrstung sportsgren. Fx windsurfing, kajak eller lignende.

Alternativt kan du vælge en billig sport, som fx løb eller gang, der i princippet bare kræver et par sko.

 

Frikadelle sandwhich med agurkesalat

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *