Etape 3: Pomleranden – Liselund – Møns Klint Shelter

Camøno etape 3 gik fra Pomleranden til Møns Klint Shelter. Undervejs er der både Liselund, Møns Klint Geocenter og Møns klint at opleve. Så det er en god idé at sætte tid af til stop og afveje.

Sløv dag med masser af sightseeing på Camøno etape 3

Morgenen startede sløvt med 2 store kopper kaffe og god udsigt over havet. Herefter pakkede jeg sammen og forlod Pomleranden ved 11.30-tiden.

Det var kun 2 kilometer til Liselund slotscafé, hvor jeg planlagde at forkæle mig selv med en god frokost.

Liselund er et slot, som adelsmanden Antoine de la Calmette opkaldte efter sin højtelskede hustru, Lisa. Den flotte slotspark er den bedst bevarede romantiske have i Danmark.

Læs om Liselund på Nationalmuseets hjemmeside

Jeg ankom til Liselund lidt over 12 og opdagede at de først åbnede klokken 13. Men det gjorde ingenting, for i dag har jeg været i “vandrezen”, og min krop er så glad og træt at jeg kan nyde at side stille. Så jeg satte mig på en bænk og nød udsigten over parken. Imens jeg sad der, kom der en mand og satte sig. Vi faldt i snak og endte med at spise en hyggelig frokost sammen.

Jeg fik dagens ret til 140 kr. og en øl til 50 kr.  Maden smagte middelmådigt, men udsigten over den smukke park, gjorde op for det.

Efter frokosten gik jeg videre til Skriversøen, hvor jeg havde planlagt at slå mit telt op for natten. Men det var simpelthen sådan et ensomt sted, at jeg ombestemte mig. Måske er det fint hvis man er flere sammen, men når man vandre alene er det rart med andre vandrere omkring sig. Derfor besluttede jeg at prøve mit held med Møns Klint Shelter plads, der egentligt er et Shelter, der skal bookes. Jeg ved dog af erfaring, at det langt fra er altid, at vandrere rent faktisk møder op til deres Shelter booking. Heldigt for mig, var der 2 Shelters ledigt, som ingen var mødt op til.

På vejen til shelteret gik jeg langs Møns Klint og nød udsigten. Det er en virkelig smuk tur, selvom den er krævende med taske på. Der er mange op og nedstigninger.

Møns klint Geocenter

Geocenteret er en sciencecenter, hvor du kan lege og lære dig igennem Danmarks geologiske historie – der går 70 millioner år tilbage i tiden.

Jeg nåede ikke at se besøgscenteret, da der kun var 45 minutter til lukketid. I stedet satte jeg mig i cafeen, hvor jeg fik opladet min telefon og spiste en kokosmakron.

Derefter gik jeg til Møns Klint shelter

Møns klint shelter

Shelteret ved Møns klint ligger kun 700 meter fra GeoCenteret, hvilket gør det til er attraktivt sted at campere. Placeringen ligger er 300 meter inde i skoven fra klinten.

Der er fire store shelters, 6 bådpladser, 4 borde med bænke og et das. Dasset var utrolig ulækkert, og det lignede at de vandrende derfor havde foretrukket at forsørge i naturen. Derfor var der toiletpapir alle vegne rundt om.

Der er heller ikke nogen skraldespand på Shelter pladsen, så husk en pose til dit skrald.

Camøno etape 4

Efter en nat på Møns Klint Shelter trænger jeg til et bad, og beslutter mig derfor for at gå til Klintholm havn, hvor man kan få en varm seng, tøjvask og sauna.

Læs om min camøno etape 4

Andre har også læst

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *