Etape 1: Stege – Nyord – Ulvshale Camping

Dæmningen fra Møn til Nyord

Camøno etape 1 går fra Stege til Nyord. Jeg går dog mine egne veje og beslutter mig undervejs for, hvad jeg har lyst til. Derfor endte jeg med at fortsætte til Ulvshale Camping hvor jeg overnattede.

Asfalt og smuk udsigt på camøno etape 1

Vandreturen fra Stege til Nyord går for størstedelen af asfaltveje. Men hele vejen er der panoramaudsigt over strandengen og havet, så det gør ikke så meget.

Jeg var pakket og klar til at gå klokken 8, for at komme hurtigt frem og bruge dagen på Nyord, der er en skøn lille ø, med delikatesseforretninger, kunst og spisesteder.

Med det samme jeg kom ud på ruten opdagede jeg at ejeren af Ba’Rhyl slet ikke havde overdrevet, da han opfordrede mig til at købe myggespray. Jeg er blevet angrebet hele dagen, så den anbefaling vil jeg give videre her.

Efter de første 5 kilometer stødte jeg på en gårdbutik, hvor jeg købte en is. De har også lidt grøntsager, kød og øl m.m. Jeg nøjedes med en Skarø kaffeis, som fint erstattede min formiddagslatte.

Nyord

Dæmningen over til Nyord er meget smuk. På den anden side går vejen igennem et fredet fuglereservat, der lokker til meditation og fordybelse.

Jeg tog en pause ved fugletårnet, hvor jeg jeg nød udsigten og lod tankerne vandre. Der er en fantastisk udsigt over fuglereservatet, som strækker sig så langt øjet rækker. Meget smukt!

Fra fugletårnet er der kun 2 kilometer til Nyord centrum, hvor Camønopausen ligger placeret i den lille havn. En rigtig lilleputhavn.

Her spiste jeg frokost, badede fra broen og tænkte over mine muligheder. Enten kunne jeg blive i Nyord natten over eller også bare blive her hele eftermiddagen og så gå videre, når jeg havde oplevet det hele. Nyord var fyldt med mennesker, så jeg besluttede mig for det sidste.

Efter en lille lur, gik jeg på jagt efter Lillebod, som er øens købmand. Her kan man købe det vigtigste, samt lokal produceret uldtøj. Den lille købmand omtales i Camøno podcasten, hvor du kan høre om dens historie.

Dernæst besøgte jeg Noorbrohandelen, hvor du kan købe lokal vin, spiritus og delikatesser. Her skulle jeg have min G&T. Gin’en er brygget af de lokale enebær fra området, og det er vel derfor at etapen fra Stege til Nyord kaldes Enebæretapen. Den smagte fantastisk.

Inden jeg gik købte jeg også en lille whiskey, der passer ned i tasken. Måske jeg vil slutte dagen med solnedgang og en lille whiskey på stranden, hvem ved?

Til sidst skulle jeg forbi Restaurant Lollegården, hvor jeg fik dagens ret og en lokal øl… etapen skulle måske heller kaldes alkotappen??

Dagens ret var pariserbøf og den var lavet til perfektion, med en saftig bøf, smørristet brød og hjemmelavet sylte. Mums!

Efter en dag mættet med lækre smagsoplevelser, vil jeg omdøbe Enebæretapen til delikatesseetapen. Godt jeg har gået alle de mange kilometer, så jeg kan nyde det med god samvittighed.

Overnatning på Ulvshale camping

Efter al den gode mad og drikke havde helten genfundet styrken. Derfor fortsatte jeg min vandretur og gik de 7 kilometer fra Nyord til Ulvshale Camping. Her slog jeg mit telt op for natten. Det koster 200 kr. inklusiv bad.

Jeg syntes altid det er lidt mærkeligt at ligge på en campingplads med mit minimalistiske en-mands-telt. Fordi det er sommer, har jeg ladet inderteltet blive hjemme. På den måde sparer jeg 700 gram i min taske. Rundt om mig er der gigantiske villatelte, som er indrettet med alle moderne bekvemmeligheder. Jeg tror de får sig et godt grin, når jeg møver mig baglæns ind i min lille pubbe.

Jeg havde foretrukket at ligge mig alene på stranden, men jeg turde ikke så tæt på campingpladsen. Så nu er jeg her, og det er fint. I det mindste er der masser af drikkevand og et brusebad at se frem til i morgen.

Planen for i morgen

I morgen vil jeg afvige fra ruten og gå videre langs vandet til Lilleskov hvor Danmarks ældste campingplads (Pomleranden) ligger. Det er ca. 15 kilometer langs kysten. Til gengæld skærer jeg Fugleetapen fra. Den går ind i landet så jeg frygter det vil være asfalt hele vejen.

Læs om min tur til Pomleranden

Andre har også læst

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *