Etape 5: Bogø – Fanefjord naturlejrplads

Camøno Etape 5 går fra Bogø til Fanefjord Naturlejrplads.

Asfalt og biler i høj fart på Camøno etape 5

Turen fra Bogø til Fanefjord naturlejrplads er 10 kilometer lang og går hovedsageligt af en hovedvej, hvor der kører biler og lastbiler i fuld fart. Det eneste højdepunkt er den næsten to kilometer lange dæmning, der adskiller de to øer. Den er til gengæld en smuk oplevelse.

Derfor skyndte jeg mig at gå dagens rute, og var fremme allerede ved 12-tiden.

Naturlejrpladsen ved Fanefjord kirke

Preben, der har Naturlejrpladsen i sin have, tog godt imod mig og viste mig hvor alting var. Pladsen er et stort vildnis, der giver et dejligt blødt underlag til liggeunderlaget. Preben har nemlig besluttet at haven skal være vild med vilje.

Hvis man ikke har telt med eller man ankommer om vinteren, kan man benytte campingvognen eller den lille vandrehytte til overnatning.

Det koster 30 kroner at overnatte og man kan lægge pengene i campingvognen. Der findes også en gæstebog, som man opfordres til at skrive i.

På grunden findes bålplads, jordtoilet, opvaskestation og der er også mulighed for opladning af elektronisk udstyr.

Campingvogn på Fanefjord Naturlejrplads

Store Damme – indkøb, pizza og smykkemuseum

Da jeg havde slået teltet op, besluttede jeg mig for at gå til St. Dammen for at proviantere.

St. Damme er en lille by, med skole, pizzaria og en Dagli’Brugsen. Derudover er der et smykkemuseum, som fortæller om ravets historie, og man kan opleve unge kunstnere arbejde med deres smykker. Smykkemuseet er åbent i juli og august.

Håndlavet ost fra Hårbølle mejeri og Møn kernekiks

I Dagli’Brugsen forkælede jeg mig selv med lokal ost og kiks. Osten kostede 75 kr for 125 gram og kiksene 35 kroner, så det var en dyr omgang, men jeg syntes, det er en del af vandreruten at smage på det lokale. Derfor er jeg ikke bleg for at punge lidt ekstra ud på lokale råvarer af høj kvalitet.

Tilbage på Naturlejrpladsen satte jeg mig i campingvognen og nød min frokost.

Ost og kiks fra Møn

YouTube vandrer og lækkert udstyr

Da jeg sad og drak min eftermiddagskaffe kom en anden vandre og slog sig ned på naturlejrpladsen. Jeg kunne hurtigt se, at han havde ALT det lækre letvægtsudstyr, som nærmest er umuligt at skaffe i Danmark og jeg kun kender fra YouTube videoer.

Så jeg faldt i snak med ham, for at høre mere om hans udstyr. Ikke mindst hans pot cozy (et varmeisolerende itui til din trangia), som jeg i lang tid har forsøgt, at finde det rigtige materiale til at lave selv.

Han fortalte, at han faktisk også har sin egen YouTube kanal, Brian Outdoor, hvor han snakker om Vandreture i Norden. Bl.a. Camønoen.

Han er letvægts og langdistance vandrer, så det er en anden tilgang end min hygge og delikatessetilgang.

Herunder er mit telt, som er småt, men stadig vejer 1,5 kilo.

Mit telt på Møn Naturlejrplads ved Fanefjord Kirke.

Videre strand og smuk udsigt ved slotshaven

Den følgende dag gik camøno etape 6 videre langs kysten til Slotshaven Shelter.

Andre har også læst

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *