Fanefjord naturlejrplads – Slotshaven shelterplads

At Naturlejrpladsen ikke har aftensol, betyder til gengæld, at der er morgensol. Den nød jeg i fulde drag, da jeg lavede min morgenmad i fuld sol med udsigten over en korngul mark.

Preben, ejeren af Naturlejrpladsen kom forbi og spurgte om jeg havde sovet godt, og hvad jeg syntes om hans vilde natur. Så fortalte han om projektet med at give plads til bier og insekter, som er grunden til, at han har ladet sin have vokse vildt.

Personligt syntes jeg, at man som vandrer og friluftsmenneske skal støtte op om naturen. Det er jo vores legeplads, så vi skal være med til at sikrer et godt miljø. Derfor er det også fedt, at Preben i et område med sprøjtede marker, lader sin have vokse vildt.

Morgensol og kaffe ved Naturlejrpladsen

Langs strand mod Slotshaven

I dag har jeg droppet landevejene og fulgt kysten det meste af vejen. Det har været hårdt at gå i strand, klitter og sten, men da jeg kun gik 11 kilometer i alt, gjorde det ikke så meget.

Først skulle jeg dog lige ned til Hårbølle havn. Her er “Hårbølle havns Nærkøb” blevet erstattet af en Høkerbutik, som kun har åbent lørdag og søndag. Det var lidt trist, når jeg nu lige havde tænkt at købe en aftenøl og lade mine batterier op. Der er ikke andre indkøbsmuligheder på ruten.

Derfra gik jeg videre langs stranden og i bytte for ømme ankler fik jeg en vidunderlig dag ved havet. Vinden har været helt stille, og solen har skinnet fra en skyfri himmel.

Efter de første 5 kilometer holdt jeg en god pause og benyttede lejligheden til at slikke lidt sol på stranden.

Stranden ved Hårbølle

Ved Vindebæk Strandvej drejede jeg dog af, og tog de sidste to kilometer igennem vindebæk og ind i skoven, da jeg ikke var sikker på, om jeg kunne komme op henne ved Shelter pladsen. Hvis jeg havde taget turen over stenstranden kunne jeg sikker have skåret en kilometer af, men det sidste stykke er ren stenstrand, så meget svært at gå på. Det er dog muligt at komme op ved shelteret, så det kan lade sig gøre.

Slotshaven Shelter

Ved shelteret er der bålpladserog et das, men der er ikke rindende vand og det er heller ikke tilladt at slå et telt op ved pladsen.

Shelteret ligger vidunderligt og er derfor også et populært sted at booke for skoleklasser og spejdergrupper.

Lige nu er der dog stadig Corona begrænsninger på gruppeudflugter og derfor tog jeg chancen og satsede på, at det ikke var booket. Jeg ved de også har et Shelter i Vindebæk, så jeg havde en backup hvis det slog fejl.

Da jeg kom derhen stod en skoleklasse og stegte pølser. De fortalte, at de havde booket shelteret til overnatning, men at de jo ikke måtte, så derfor kunne jeg få shelteret fra klokken 16.00. Jeg satte mig lidt væk og ordnede nogle telefonopkald. De kom med pølser og brød til mig. Det var virkelig sødt af dem.

Da de var gået, hoppede jeg i havet og nød årets første kolde svømmetur. Det var skønt at få vasket sveden af kroppen.

Shelter i Slotshaven

Fanefjord Skovpavillon

Da jeg nu ikke havde fået hverken strøm eller aftenøl i Hårbølle havn, besluttede jeg mig for at gå til Fanefjord Skovpavillon og få en aftenøl og noget strøm.

Den ligger 2 kilometer fra shelteret, hvis man går igennem skoven og har åbent torsdag til søndag, fra 17.00 – 21.00. I højsæsonen har de åbent hver dag, også i dagtimerne.

Den søde krofatter fandt hurtigt en fadøl og en solcelleoplader til mig. Så kunne jeg sidde i eftermiddagssolen og blogge lidt, imens mine batterier blev opladet.

Fanefjord Skovpavillon

Maden på Fanefjord Skovpavillon er af den slags, hvor der er mere end rigeligt af den. Jeg er en sulten pige, men den wienerschnitzel jeg fik serveret kunne nemt mætte tre voksne. Til gengæld kostede retten 180 kr., hvilket er i den høje ende for en wienerschnitzel.

Smagen fejler absolut ikke noget, for maden er veltilberedt og stemningen er god i restauranten.

Wienerschnitzel på Fanefjord Skovpavillon

Godt mæt traskede jeg hjem i seng og lå i mit Shelter og hørte bølgeskvulp. Solnedgangen var fantastisk og vandet var helt stille.

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *