Jeg har lært denne opskrift på forloren hare af min gode veninde, og den vækker altid stor lykke i familien. Især når man lige kredser lidt ekstra for råvarerne. I anledning af påsken, formede jeg den som en påskehare. Min søn elsker at være kreativ omkring højtiderne og derfor gør vi altid meget ud af påskepynt og mad.
Da retten skulle serveres som fin påskemiddag, tog jeg forbi gårdbutikken Engvang på Stevns, hvor de holder frilandsgrise. Grisene løber glade rundt på markerne og bliver fodret med æbler fra deres egen frugtplantage. Derfor kaldes de æblesvin. Her købte jeg svinekød, bacon og paradisæblegelé.
Ingredienser til forloren påskehare
- 800 gram hakket svin
- 2 æg
- 50 gram finvalsede havregryn
- 1 finthakket løg
- 400 gram røget bacon
- 1/2 liter piskefløde – du kan erstatte med madlavningsfløde.
- et glas paradisæblegelé
- lidt smør
- salt og peber
- surt (asier, pickles eller syltede rødløg)
Servér den forlorne harre med kartofler, surt og salat. Jeg lavede en salat af agurk, tomat og rød peberfrugt – en simpel og let salat med bid, der kan modveje den fede og bløde smag fra fløde, bacon og hakket gris.

Sådan laver du forloren hare
1. Lav en fars af hakket svin, fint hakket løg, 2 æg, finvalsede havregryn samt salt og peber.
2. Skær 100 gram bacon i tern og steg dem på panden til de er brune og sprøde. Bland dem herefter i farsen.
3. Smør et ovnfastfad og form farsen i fadet, så det ligner en harre.
4. Skær resten af baconen i tynde skiver og dæk fars harren med den. Lad to stykker ligge øverst fra harrens hoved og ned over kroppen. På den måde kommer det til at ligne lange harreører.
5. Steg haren i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 minutter, til bacon er brunt og sprødt.
6. Tag fadet ud af ovnen og hæld fløde samt 3 spiseskefulde pradisæblegelé i ovnfadet sammen med harren. Sæt herefter harren tilbage i ovnen og lad den stege færdig ved 175 grader i 30 minutter.
7. Tilbered kartofler og salat.
8. Tag harren ud af ovnen og server den som den er. Fløde og paradisæblegelé, samt kødsaften fra harren bliver under færdigstegningen sammenkogt til en skøn sovs, der smager fantastisk til kartoflerne.
