Lykia vejen og vandreture omkring Kaş

Vejen imellem to bjerge på Lykia Road

Lykia Way er kåret som en top 10 i blandt verdens vandreruter og den går lige igennem Kaş, så det er bare at hoppe på den markerede rute og opleve den fantastiske natur og udsigt langs ruten.

Jeg vil dog ikke anbefale, at du kaster dig ud i den midt i sommerheden, hvor du knapt kan gå 50 meter uden at skulle bunde en liter vand, for at undgå at kroppen indtræder i feberlignende tilstande.

Du skal også forvente at klatre en smule og bestige stejle skråninger, så de behagelige temperaturer i Oktober-Maj er perfekte!

 

Wikiloc app til guidet tur

Hvis du er lige så afhængig af din telefon for at finde vej, som jeg er, så kan du downloade Wikiloc app’en, hvor du på forhånd kan downloade turen. Den viser om du er på rette spor hele vejen, og bipper hvis du afviger sporet for meget. Det var jeg personligt stærkt tilfreds med!

App’en virker uden internet, så du ikke behøver spendere en større dataformue på vandreturen.

Mig med udsigt over havet

 

Rundturen fra Kaş og tilbage til Kaş

Jeg valgte turen på 14 kilometer, som gik fra Kaş og førte mig trykt tilbage igen til Kaş.

Den tog ca. 4,5 timer at gennemføre og var medium besværlig. Det første stykke var værst, da det gik igennem en antik stensti og ud på klippevæggen, hvor man måtte klatre lidt.

På klippevæggen er en gammel hule, hvor man kan overnatte og lave bål – Hvis du tør er det helt sikkert en oplevelse du aldrig vil glemme!

De sidste 2/3 dele var af en fin sti som var nem at gå.

Jeg havde kun en liter vand og nogle lakridser med, og det fortrød jeg efter det første stykke hvor jeg både kunne mærke at musklerne var blevet varme og blodsukkeret begyndte at falde. Men jeg led ikke større nød, end at jeg endte turen på en af de lokale barer, hvor jeg kurerede mig selv med 2 colaer og en flaske vand.

Fårene gænnes hjem sidst på eftermiddagen

 

Om Lykia Yolu

Altså udover at den er på min bucket list… Så er det en 540 kilometer lang vandrerute igennem det antikke Lykia fra Ölüdeniz til Geyikbayırı.

Udover helt fantastisk natur og udsigter over hav og bjerge, der er garanteret at få dig til at tabe pusten, så kan man også finde ruiner, monumenter og meget andet fra den Lykianske kultur, der i en mere organiseret kultur ville været indhegnet af museumskyndige.

Hvem skal med???

Andre har også læst

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *