Mad på Camønoen – Tips til sund og billig mad

Når jeg vandrer, tager jeg størstedelen af mine måltider med hjemmefra og supplerer med forkælelse og drikkevarer undervejs.

Kriterierne for min medbragte mad er, at det skal være holdbart, nemt at tilberede med lidt kogt vand fra mit Trangia køkken og give mig de næringsstoffer jeg har brug for.

Morgenmad

Min morgenmad består altid af grød og kaffe. Jeg elsker min varme grød, når jeg sidder et smukt sted og vågner sammen med solen.

Min grød kan være lavet af alt fra simple havregryn, til lækre grødblandinger med tørret frugt og nødder i.

Jeg spiser ca. 50-70 gram tør grødblanding per dag, jeg er afsted.

Morgengrøden tilberedes over Trangia

Frokost

Min frokost består af suppenudler, tørrede grøntsager og bønner. Jeg køber de tørrede færdigretter fra Edgy Veggie, på deres hjemmeside eller i Coops butikker. De indeholder rigtige tørrede grøntsager og bælgfrugter, tilsat krydderier.

Jeg tager indholdet ud af Edgy Veggie bøtterne (en per dag jeg skal vandre) og hælder dem i en zip plastikpose. Så hælder jeg (30 gram x dage jeg skal vandre) suppenudler i, for at få flere kalorier og mere mæthed.

Når frokosten kommer, sætter jeg mig et skønt sted i naturen og tilbereder min blanding med lidt kogende vand. Det smager skønt, mætter herligt og så er det sundt.

Frokost på Camønoen – Naturen skønhed opvejer madens ensformighed

Aftensmad

Til aften tilbereder jeg pulver meals fra Slim & Save og tilsætter bulgur, kartoffelmos eller suppenudler, for at give dem ekstra fylde. Til sidst steger jeg nogle snackpølser og krydrer retten med dem.

Jeg bruger ikke slankeprodukter, fordi jeg gerne vil slanke mig på vandreturen. Jeg bruger dem, fordi de er billige og så er de klinisk testet for næringsstoffer. Det betyder, at de garanterer mig alle de vitaminer og mineraler, jeg skal have af et sundt måltid. Det er rart, fordi billig vandremad ikke altid er helt nemt at gøre sundt.

Slim & Save bestiller jeg fra storbritanien. De har et kæmpe udvalg af pulvermad til ca. 12 kr. per ret.

Slim&Save, snackpølser og lidt osterester fra min håndlavede fåreost fra Hårbølle Mejeri

Mellemmåltider på farten

Til mellemmåltid spiser jeg 2-3 barer per dag. Mine favoritter er Ration, Nordisk Müsli bar og Nupo protein bar. Jeg kan godt lide, at mine barer ikke er ren slik, men også giver mig næringsstoffer og mæthed.

Derudover har jeg en pose ristede hestebønner med salt and vinegar smag fra Edgy Veggie med. De giver mig noget salt og sprødt at gumle på, samtidig med mæthed.

Til mit eftermiddags mellemmåltid drikker jeg også en kop kaffe.

Ristede hestebønner

Lokale delikatesser, restauranter mm.

Når jeg sover billigt/gratis og mine basis måltider koster omkring 78 kr. per dag, så kan jeg tillade mig at fråse på lokale delikatesser.

Jeg elsker at købe lokale oste, juice, kød, spiritus, øl, bolcher, slik og hvad jeg nu ellers finder, der kan forsøde min rute.

Når jeg er træt af Trangiamad, så spiser jeg istedet på et lokalt traktørsted, pizzaria eller lignende.

Håndlavet ost og Møn kiks – 100 kr.

Madbudget

  • Morgengrød: 4 kr. / dag
  • Frokost: 26 kr / dag. 25 (Edgy Veggie) + 1 (Suppenudler)
  • Aftensmad: 24 kr / dag. 12 (Slim&Save) + 2 (suppenudler, kartoffelmos eller bulgur) + 10 (snackpølser).
  • Barer: 24 kr / dag

= 78 kr. / dag

Selvfølgelig kan man finde en billigere menu end min, men jeg er næsten sikker på, at den ikke bliver billigere, uden at gå på kompromis med sundheden, medmindre man begynder at tørre mad derhjemme.

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *