Meis / Kastellorizo – Det græske dukkehus 20 minutter fra Kaş

Meis ligger kun 20 minutters sejlads fra Kas

At bruge en dag på Meis, er som at dykke ned i et græsk kulturkoncentrat i miniputformat – på den aller bedste måde. De små huse med pastelfarvede og hvidkalkede mure, der står flot imod solen og det tyrkisblå hav og knaldblå himmel. Mændene der fægter med armene og taler græsk. Den lille idylliske havn med fiskebådene, og restauranter hvor dygtige kokke tilbereder de fisk, der er fanget samme morgen.

Velkommen til et græsk paradis!

 

Om Meis / Kastellorizo

Meis er en lille græsk ø, der ligger omkring 70 sømil fra Rhodes og 20 minutters sejlads fra Kaş. Øen fik navnet Kastellorizo, da det var under Italiensk styre og det betyder “Rødt Slot”. Under Græsk styre fik øen navnet Megisti, der betyder “Størst”.

Meis er det Tyrkiske navn for øen, og nok det navn de fleste almindelige turister først støder på, når de hører om øen.

 

Det skal du nå på en dagstur til Meis

Når man booker en færgebillet til Meis fra Kaş, og det går op for en, at man kun har 4-5 timer til at opleve øen, så får man med det samme en frygt for at man ikke kan nå det hele. Men bare rolig, det kan man. Faktisk så kan man både nå det hele, og nå at kede sig på den gode måde (imens man spiser lækker mad og kigger ud over den idylliske havn).

Og hvad er det så man skal nå?

 

1# Blue cave

Det første du skal gøre, når du ankommer til Meis er at booke en tur til The Blue Cave. Der er små bådtaxaer i havnen, der vil sejle dig derhen for 10 Euro (2018).

Hulen er berømt for sit smukke blå lys, der synes at komme fra havbunden, og du kan få lov til at snorkel rund i den gigantiske (75 meter lang og 40 meter bred) og meget smukke hule.

Hele turen tager 40 min.- 1 time.

Det skal du medbringe:

  • Du skal have badetøj på
  • Håndklæde
  • Evt. Snorkle (det er smukt at kigge på fisk, der svømmer rund i det blå lys.
  • Evt. Vandtæt beholder til dit kamera

Mig i Blue Cave Kastellorizo

2# Spis friskfaget fisk med meze

Meis har mange gode restauranter, der serverer friskfangede fisk, skaldyr og mezes. Brug nogle timer på at nyde den gode mad, med en græsk øl eller kølig hvidvin til imens du kigger ud over det blå hav, og måske er heldig at spotte en skildpadde eller fiskestime.

 

3# Gå op til Slotsruinen

Slotsruinen af St. Johns Riddere, er en lidt hård tur op af bakke, især når du lige har drukket og spist dig mæt og lykkelig på havnen, men det er turen værd.

Her finder du en fantastisk udsigt og det helt perfekte sted at tage et af den slags instagrambilleder, hvor du spreder armene og står på kanten af afgrunden, med et smukt tyrkisblåt dyb.

Selfie point Nights of St. Johns Castle Kastelorrizo

4# Tag billeder

Når du på vejen ned fra slotsruinen slentrer igennem de små idylliske brostensgader, med græske huse i flotte farver, er det umuligt ikke at tage kameraet frem og knipse løs.

Du kan også se lokale mænd og kvinder arbejde, eller bare holde siesta. Så slip din indre veyeur fotograf løs og skyd den lille historie.

Gamle mænd løser verdenssituationen

5# Spar penge på Raki

Hvis du er blevet tilhænger af den anissmagende drik, så koster den det halve på Meis, når du køber den i duty free butikken.

Derfor kan du næsten tjene til færgebilletten ved at købe din Raki på Meis.

 

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *