Min hemmelighed til babyblød hud

Hamamhandske bambus hamamhåndklæde olivensæbe Kas tyrkiet

Jeg har ofte fået at vide, at jeg har usædvanlig blød hud og det er ikke uden grund. Jeg har nemlig opdaget det ultimative middel til at børste døde hudceller væk og efterlade den blød og smiddig.

Det hele startede i et Hamam i Istanbul. Ikke en af den slags polerede steder, der findes i guidebøgerne, men et autentisk sted hvor kun de lokale kommer.

Vi havde kun fundet stedet, fordi vi boede i området og tilfældigt var gået forbi skiltet, hvor ordet Hamam lyste i en neongrøn farve.

Indenfor fik vi udleveret håndklæder, og så gik vi ellers ind i det store badelokale, hvor vi hældte varmt vand over os selv med en lille øse, igen og igen til huden var helt opløst.

Så kom der to fyldige kvinder, kun iført bikinitrusser og med store bryster klaskende frimodigt omkring sig, og gav sig til at skrubbe os med shampoo og en handske af mærket Devran Develi.

Da vi trætte og bløde som barnenumser tumlede ud af Hamam’et efter en times tid, var jeg klar over, at jeg fra nu af aldrig ville bruge andet middel, til at fjerne døde hudceller fra min krop.

Derfor har jeg også brugt tid på at finde den bedste Hamam skrubbehandske forhandler i Kaş.

 

sæt hamamhandsken på hånden og skrub grundigt

Pas på turistfælderne

Hamam skrubbehandsker forhandles i rigtig mange af butikkerne, men ofte er de så bløde i stoffet, at de ikke kan udrette noget som helst, når man først får dem hjem i bad.

Derfor er det vigtigt at mærke grundigt på dem, inden du beslutter hvilken af dem du vil vælge.

 

Hos den traditionelle bag tehaven

Jeg køber mine hos den gamle dame med tørklæde, lige bag ved tehaven midt i KaşHun har altid de gode sager indenfor, så spørg hende gerne: “do you have more inside?”

Den søde dame med tørklæde, tager ca. 15 Tyrkiske Lira for en hamamskrubbehandske, men hvis du også køber til veninderne, giver hun dig en mængderabat.

Hun vil også gerne sælge dig en masse andre ting, så når du har fundet handsken (+måske lidt flere ting), så skynd dig ud igen.

Jeg slap denne gang væk med et hamamhåndklæde i bambus til min veninde, 2 stykker olivensæbe og 3 hamamskrubbehandsker.

Selvom hun har de bedste hamamhandsker, så er det ikke det bedste sted at købe dine håndklæder, så køb dem ved en af de større bomuldstekstilforhandlere i byen. De har god kvalitet.

Butikken hvor jeg køber min Hamanhandsker i Kas

Sådan bruger du hamamhandsken

Gå i bad som normalt, vask håret og tag balsam i. Når balsammen sidder og virker tager du hamamhandsken frem. Hæld en stor klat bodyshampoo på handsken og skrub hele kroppen grundigt.

Brug noget til ansigtet hvis du har sart hud, for handsken er hård mod den fine ansigtshud.

Når du er færdig med dit bad, er det en god idé at smørre kroppen med bodylotion eller bodyoil. Eventuelt bare babyolie.

 

Andre har også læst

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *