Hjemmesamlet fruit de la Mer – muslinger, undervandssnegle og tang i Hornbæk

Snacks lavet af tang

Hornbæk var blot en lille fiskerby, indtil Kunstnerne rykkede ind i midten af 1800-tallet, så kom Københavnerne, festerne og sommerferierne til byen.

Dengang var det et barsk liv at være fisker og mange liv gik tabt derude på havet. Livet ved kysten er ikke altid nemt, men på en sommermorgen, hvor vandet er blik stille og en svag støvregn lægger en dæmper på det hele, så er Hornbæk det mest idylliske sted at fange muslinger, fisk og tang til madlavningen.

Nutidens fiskere sejler ikke ud med båd, men er iført våddragt, snorkel, maske, spyd og havtaske.

Fisker i Hornbæk en tidlig morgen

 

Muslinger

Det kræver lidt mere tålmodighed en at gå til fiskehandleren, at fange muslinger til en omgang moulle frittes, men vi gør det jo heller ikke for mavens skyld!

At snorkle rundt efter muslinger, er som at gå på skattejagt i det store hav efter føde. Det vækker et jægerisk urinstinkt i de fleste, og så er det faktisk også god motion.

Vandet ud for hornbæk plantage er relativt lavt, så det er nemt at svømme ned og fiske dem op.

 

Havsnegle

Konksneglen har et konkyliehus og er en meget populær spise i Asien. Nordkysten er fyldt med denne snegl, så du kan nemt fiske den op og smage den den.

 

Tang

Der er masser af tang ved Hornbæk plantage, og min drøm er at tangsnacks en dag bliver så populært at alle sommergæsterne ryder strandende for tang.

Jeg lavede disse tang snacks ved at skylle blæretang, tørre dem lidt og så vende dem i olie. Herefter ristede de på bagepapir i 20 minutter ved 150 grader. Til sidst krydrede jeg dem med lidt salt.

Vi spiste dem til kold champagne imens vi nød eftermiddagssolen med nogle venner.

Blæretang på bageplade inden de kom i ovnen

 

Svampe

Under vandet vokser svampe, som man kan bruge til at vaske sig med. Det er de samme, som de ntursvampe du kan købe i Matas.

Hvis du ikke er til at jage, kan du måske forsøge at finde en svamp dernede.

Svampene har en svag exfolierende virkning, der efterlader ansigtshuden fin og blød.

 

Krebs

Krebs kribler hen over bunden og gemmer sig mellem store sten og tang. Hvis du tager et par dykkerbriller på og kigger under vandet, kan du se dem overalt.

Gå efter de store og fyld en gryde, så kan du invitere til krebsegilde.

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *