Overnatning i Kaş

Lejlighed i kas med friske grøntsager fra markedet

Der er utallige overnatningsmuligheder i Kaş og du kan vælge lige præcis den, der passer til din pengepung og humør.

Da jeg tog min Dive Master i Tyrkiet og boede der i 6 måneder, havde jeg et værelse på et hostel, som jeg betalte 2.000 kr. om måneden for. Så købte jeg en elkedel og lavede pulversuppe eller nudler.

Med årerne er jeg blevet mere magelig, og booker nu helst en Airbnb med køkken, der giver mig mulighed for at lave mad selv. Kas har nemlig et ugentligt fredagsmarked, hvor du kan købe grøntsager, oste, krydderier og meget andet lækkert.

Men der er også rigeligt med muligheder for at nyde et lækkert hotel med fantastisk udsigt over det smukke hav, til mere end rimelige priser.

 

Hvad skal du vælge?

I Juli og August kan der godt være booket mange steder, men resten af året behøver du ikke booke på forhånd. Der kan du bare møde op og gå en tur i byen, imens du finder det perfekte sted at bo.

Hvis du booker hjemmefra, så vil jeg anbefale dig at vælge noget der ligger i centrum af Kas. Der er mange steder på Penesula eller i bakkerne, som er helt fantastisk smukke og har en vidunderlig udsigt, men det er besværligt at komme ind til centrum derfra, på grund af højdestigningerne. Derfor bliver du afhængig af bil, når du booker dem.

Du kan sagtens få en smuk udsigt tæt på Kas bymidte, men husk at booke meget tæt på bymidten, da de stejle skråninger gør det meget hårdt at bevæge sig opad i varmen.. Billedet herunder er fra den lejlighed jeg boede i på Bariş Sokak (vejnavn) i sommeren 2018. Det var tilpas opstigning og fantastisk udsigt.

 

Prutter du?

I Tyrkiet er det i princippet muligt at prutte om alt, det gælder busbilletter, hoteller, mad på restauranten osv.

Da jeg var fattig studerende pruttede jeg en del med prisen og var god til at spare rigtig mange penge.

Nu gør jeg det ikke så meget længere. Mange af butiksejerne i byen er blevet mine venner, og jeg vil gerne betale tilbage for alle de gange, de har givet mig noget en bedre pris.

Tyrkerne er et folkefærd hvor pris og karma er tæt knyttet. Er du fattig studerende, så vil de gerne give dig alting billigere, men de forventer også at karma erstatter det tabte, når den rige mand kommer forbi.

Når det er sagt, så gælder det mindset kun i det “uberørte” tyrkiet, og ikke i turistfælderne.

 

Andre har også læst

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *