Planter som kur mod vinterstress og depression

Bregne på mit natbord

Sidste vinter blev jeg ramt af stress og måtte sygemelde mig i 2 måneder. Derfor lavede jeg en del research for at finde ud af, hvad man selv kan gøre for at få det bedre. Efter lang tids research, stod det klart at planter faktisk er det eneste, der videnskabeligt bevist afhjælper stress.

Vidste du at motion faktisk kan være skadeligt når du er stresset? Gå allerhøjest en tur for at se på noget grønt og få frisk luft.

Derfor købte jeg minidrivhus, jord og planter i massevis. Faktisk kom jeg sjældent hjem fra supermarkedet uden en ny plante.

De første uger kunne jeg knapt overskue at så nogle frø i mit minidrivhus. Da jeg endelig tog mig sammen en morgen og gjorde det, gik jeg bagefter i seng og sov resten af dagen.

Men langsomt hjalp det mig igennem min stress, at jeg hver dag stod op og arbejdede længere og længere med mine planter.

Nu hvor jeg har det godt igen, er mine planter med til at skabe det åndehul, der gør at jeg slapper af efter arbejdet (læs længere nede).

 

Træk vejret når du sover… med bregner

Når du sover genopbygges dine celler og din krop renses for affaldsstoffer, derfor er dit soveværelse det vigtigste rum i dit hjem.

I nybyggede huse vender soveværelset ofte mod nord, da der skal være skygge og køligt når man skal slappe af og hvile sig. Derfor er det svært at finde planter der trives i soveværelset.

Bregner har den fordel at de kan overleve i nordvendte værelser… Og man skulle derfor næsten tro at den kære gud havde skabt bregnen til at være menneskets sovekammerat, for ikke nok med at den kan vokse i soveværelset, den renser også luften og har et udseende, der efter sigende skulle få dig til at falde ned og slappe af.

Derfor har jeg fyldt mit soveværelse med bregner!

Bregner i mit soveværelse

 

Stue inde og ude

I november flyttede jeg ind i en skøn villalejlighed, hvor jeg har fået en kæmpe altan.

Til sommer flytter alle mine stueplanter derud, for at få frisk luft og sol og jeg flytter med. Allerede her i januar er jeg gået i gang med at drømme om min sommerstue på altanen.

I dag har jeg været i plantemarkedet og købt jord, frø og gødning til min forspiring. Hvis jeg kommer i gang i januar, vil mine altankasser være fyldt med krydderurter, tomater, salat og sukkerærter når jeg flytter udendørs i maj måned.

Indtil videre står der kun to fine træer, som kan klare sig året rundt på altanen.

Planter på altanen

 

Nyd livet 3 timer om dagen

For tiden har jeg et arbejdsliv, hvor jeg vågner om morgenen og arbejder 1-2 timer. Så kører jeg på arbejde, hvor jeg er til sent på eftermiddagen. Herefter kører jeg hjem hvor jeg skal arbejde 1-2 timer mere.

Derfor har min coach hjulpet mig med at lave et skema, hvor hun sørger for at jeg holder fri minimum 3 timer om dagen.

I den tid skal jeg hygge mig med min søn, spise aftensmad og lave noget jeg får energi af.

Det er en stor hjælp for mig, at tænke på det som 3 timers fritid, hvor jeg slukker mobilen og tænker på hvad jeg har lyst til at lave.

I den tid glæder jeg mig over mine planter, som beroliger mit sind og renser mig for stress.

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *