Pomleranden – Møns Klint Shelter: Sightseeingetapen

Møns klint fra Camønostien

Morgenen startede sløvt med 2 store kopper kaffe og god udsigt over havet. Herefter pakkede jeg sammen og forlod Pomleranden ved 11.30-tiden.

Det var kun 2 kilometer til Liselund slotscafé, hvor jeg planlagde at forkæle mig selv med en god frokost.

Liselund slot park tæt på Møns klint

Jeg ankom til Liselund lidt over 12, og opdagede at de først åbnede klokken 13. Men det gjorde ingenting, for i dag har jeg været i “vandrezen”, og min krop er så glad og træt at jeg kan nyde at side stille. Så jeg satte mig på en bænk og nød udsigten over parken. Imens jeg sad der, kom der en mand og satte sig. Vi faldt i snak og endte med at spise en hyggelig frokost sammen.

Jeg fik dagens ret til 140 kr. og en øl til 50 kr.  Madens smagte middelmådigt, men udsigten over den smukke park, gjorde op for det.

Efter frokosten gik jeg videre til Skriversøen, hvor jeg havde planlagt at slå mit telt op for natten. Men det var simpelthen sådan et ensomt sted, at jeg ombestemte mig. Måske er det fint hvis man er flere sammen, men når man vandre alene er det rart med andre vandrere omkring sig. Derfor besluttede jeg at prøve mit held med Møns Klint Shelter plads, der egentligt er et Shelter der skal bookes. Jeg ved dog af erfaring, at det langt fra er altid, at vandrere rent faktisk møder op til deres Shelter booking. Det skyldes at man lader sig styre af lyst og tilfældighed, så snart man har sit hus og køkken på ryggen.

Heldigt for mig, var der 2 Shelters ledigt, som ingen havde mødt op til.

På vejen til shelteret gik jeg langs Møns Klint og nød udsigten. Det er en virkelig smuk tur, selvom den er krævende med taske på. Der er mange op og nedstigninger.

Møns klint fra Camønostien

I cafeen på GeoCenteret opladede jeg min telefon, imens jeg drak et glas hvidvin og spiste en kokosmakron. Begge dele var svimlende dyre og ikke særlig gode. Men der er gode opladningsstationer ved viduespladserne, så det var det værd.

 

Møns klint shelter

Shelteret ved Møns klint ligger kun 700 meter fra GeoCenteret, hvilket gør det til er attraktivt sted at campere. Placeringen er 300 meter inde i skoven fra klinten af og det er et meget fredfyldt og rart sted at være.

Der er fire store shelters, 6 bådpladser, 4 borde med bænke og et das. Dasset var utrolig ulækkert, og det lignede at de vandrende derfor havde foretrukket at forsørge i naturen. Derfor var der toiletpapir alle vegne rundt om.

Der er heller ikke nogen skraldespand på Shelter pladsen, så husk en pose til dit skrald.

Shelterpladsen ved Møns klint på Camønoen

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *