Shelteret ved slotshaven – Nygammelsø B&B

Morgenen startede med kaffe og udsigt over havet. Det var en fantastisk stille morgen, og hvis jeg ikke havde manglet vand, var jeg blevet der og havde nydt det meget længere.

Udsigten fra Slotshaven Shelter ved Vindebæk

Dagens rute gik igennem skoven langs skrænten ned mod havet. Da jeg kom til Liseby forlod jeg vandkanten og gik igennem skoven til Sønder Frenderup. Her drejede jeg af og gik mod Marienborg. Fra Marienborg er der kun 600 meter til Nygammelsø B&B, hvor Camønopausen ligger og jeg havde bestilt teltplads til natten. I alt gik jeg 9,5 kilometer.

Langs skrænten igennem Fanefjord Skov

Nygammelsø B&B

Værtinden på NyGammelsø B&B hedder Anne Grethe og hun er typen, der får en til at føle sig velkommen med det samme. Derfor har stedet også rigtig fine anmeldelser på Tripadvisor.

NyGammelsø er et nedlagt plejehjem, der nu er indrettet til hotel. Her kan du booke værelser med senge, shelterplads eller teltplads. Det hele til meget rimelige priser. Min teltplads kostede 50 kroner.

Anne Grethe laver god mad, og du kan købe aftensmad, du selv skal opvarme, morgenmad og camønomadpakke. Derudover sælger hun diverse drikkevarer..

Du får også adgang til bad og toilet med i overnatningen.

Jeg havde booket en teltplads, og fik besked på at sætte teltet op under det store skyggefulde kastanjetræ. Helt perfekt! Eneste minus er, at jorden er hård og leragtig, så det er svært at få pløkkerne i, og jeg savnede en gummihammer.

I haven på NyGammelsø B&B er der fyldt med små kroge, hvor man kan sidde og hygge sig. Der er også bålpladser og så selvfølgelig Camønobænken.

Shelteret og kastanjetræet i haven på NyGammelsø B&B – kan du spotte mit telt?

Damsholte observatorium

Lige ved siden af NyGammelsø B&B ligger Damsholte Observatorium, hvor du kan være heldig at få lov til at kigge på stjerner. I sommerperioden er der også åbent for solobservationer.

Observatoriet har åbent efter solnedgang på alle stjerneklare nætter – find information om det på damobs.dk

Stille aften i haven

Aftenen brugte jeg i haven, hvor jeg skypede med min veninde fra Tyskland, imens opvasken tørrede i aftensolen.

Opvasken tører i aftensolen

Andre har også læst

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *