Sologang til Dragør langs fælled og strandeng

Når det hele vokser mig over hovedet stikker jeg til søs, når jeg trænger til at gøre min krop så udmattet, at der ikke er plads til tanker, tager jeg på vandretur.

I denne weekend besluttede jeg mig for at vandre til Dragør og tage en overnatning i byen. Heldet ville at DMI ikke havde ret i deres dystre udsigter for weekendvejret, og jeg endte derfor med helt igennem smuk tur, hvor solen dansede i havoverfladen og jeg fik årets første rødlige kulør. Jeg havde ikke taget solcreme på, fordi jeg simpelthen ikke regnede med at blive nødt til at smide et lag eller to undervejs. Men da jeg havde gået de første 5 kilometer, var jeg varm og så røg min fleece.

 

Fælled – Kongelunden – Dragør

Jeg startede turen med at gå igennem Amager Fælled og ud til sjællandsbroen. Herfra fulgte jeg kysten til kongelunden, hvor jeg skråede igennem skoven og fulgte kysten på den anden side af Amager resten af vejen til Dragør. Det er en tur på ca. 24 kilometer, og tog mig ca. 6 timer at gennemføre inklusiv pauser.

Jeg har boet på Amager i snart 10 år, og jeg betragter mig selv som et friluftsmenneske, der oftere end gennemsnittet snører vandreskoene til en længere tur. Alligevel har jeg aldrig før taget turen, hvilket er en stor gåde for mig, nu hvor jeg har gjort det. For landskabet (der ligger ret tæt på byen), er et smukt naturreservat med fugleliv, hjorte og det vidunderlige smukke hav til den anden side. Det er sjældent man bliver så forkælet med skønhed i så mange kilometer, som man gør på denne tur.

Et godt tip er at fylde rygsækken med vand og mad, for du kommer ikke forbi butikker eller restauranter, før du når til Dragør.

 

Dragør badehotel

I Dragør havde jeg booket overnatning på Dragør Badehotel, der viste sig at være lidt af en skuffelse på trods af den smukke placering. Værelset var beskidt og de serverede ikke aftensmad, selv om det stod i hotellets information. Det var måske meget godt, for da jeg havde spist den inkluderede morgenmad fik jeg kvalme. rugbrødet var daggammelt tørt, franskbrødet var så hvidt at man skulle have solbriller på, for at kigge på det og pålægget havde stået ude for længe. Men personalet var søde og imødekommende.

 

Selvforkælelse i Beghuset

Da jeg ikke kunne spise på hotellet, gik jeg ind til Dragør for at finde noget at spise. Her blev jeg ret hurtigt lokket til Beghuset af Tripadvisor, NY Times og AOK, og da jeg først var inden for døren tog min sultne mave beslutningen om en grand menu med gode vine helt af sig selv.

Når jeg rejser alene, har jeg en tendens til at gå på kompromis med madoplevelserne. Det er fristende bare at købe noget med hjem og spise det på hotelværelset, så jeg undgår at føle mig som en særling, alene ude blandt selskaber. Derfor var det første gang at jeg gik all in på selvforkælelsen i et måltid, faktisk hele 6 retters forkælelse, der blev serveret over 2 1/2 time, imens jeg læste en e-bog, chattede med venner og kiggede på de andre gæster.

Maden i Beghuset var en skøn oplevelse af gode råvarer. Tjeneren spurgte om jeg ville tilkøbe foi gras til hovedretten, hvilket resulterede i et uhørt stort og lækkert stykke foi gras, der var stegt og letsaltet. Det blev forgået af tre forretter og efterfulgt af ost og dessert.

Hovedret beghuset grand menu

 

Hjemtur af kanalvej

Da mine fødder var blevet ømme fra gåturen dagen før, tog jeg genvejen fra Kongelunden ned af Kanalvejen til Ørestaden og derfra hjem. Det er en tur på 18 kilometer, og tager ca. 4 timer.

Kanalvejen går igennem den smukke strandeng, men der er langt flere der benytter den til at cykle, vandre eller stå på rulleskøjter, end der var på turen ud.

Vandretur fra Dragør til Ørestad

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *