Stege – Nyord: Enebæretapen omdøbt til delikatesseruten

Dæmningen fra Møn til Nyord

Vandreturen fra Stege til Nyord går for størstedelen af asfaltveje. Men hele vejen er der panoramaudsigt over strandengen og havet, så det gør ikke så meget.

Jeg var pakket og klar til at gå klokken 8, for at komme hurtigt frem og bruge dagen på Nyord. Der er jo meget her jeg skal nå.

Med det samme jeg kom ud på ruten opdagede jeg at ejeren af Ba’Rhyl slet ikke havde overdrevet, da han opfordrede mig til at købe myggespray. Jeg er blevet angrebet hele dagen, så den anbefaling vil jeg give videre her.

Efter de første 5 kilometer stødte jeg på en gårdbutik, hvor jeg købte en is. De har også lidt grøntsager, kød og øl m.m. Jeg nøjedes med en Skarø kaffeis, som fint erstattede min formiddagslatte.

Kaffeis fra gårdbutikken i Ludeholm på ruten Stege til Nyord

Dæmningen over til Nyord er meget smuk, og herefter går vejen igennem et freder fuglereservat, der lokker til meditation og fordybelse.

Dæmningen fra Møn til Nyord

Jeg tog en pause ved det handicapvenlige fugletårn, hvor jeg jeg nød udsigten og lod tankerne vandre. Det er en fantastisk udsigt over fuglereservatet der strækker så langt øjet rækker. Meget smukt!

Udsigt fra fugletårnet ved Nyord

Fra fugletårnet er der kun 2 kilometer til Nyord centrum, hvor Camønopausen ligger placeret i den lille havn. En rigtig lilleputhavn.

Her spiste jeg frokost, badede fra broen og tænkte over mine muligheder. Enten kunne jeg blive i Nyord natten over eller også bare blive her hele eftermiddagen og så gå videre, når jeg havde oplevet det hele. Nyord var fyldt med mennesker, så jeg besluttede mig for det sidste.

Camønopausen ved Nyord frokost over trangia

Efter en lille lur, gik jeg på jagt efter lillebod, som er øens købmand. Her kan man købe det vigtigste, samt lokal produceret uldtøj. Den lille købmand omtales i Camøno podcasten, hvor du kan høre om dens historie.

Lillebod i Nyord

Dernæst besøgte jeg Noorbrohandelen, hvor du kan købe lokal vin, spiritus og delikatesser. Her skulle jeg have min G&T mikset af lokal gin og lokal tonic. Den er brygget af de lokale enebær i området, og det er vel derfor at etapen fra Stege til Nyord kaldes Enebæretapen. Den smagte fantastisk. Inden jeg gik købte jeg også en lille whiskey, der passer ned i tasken. Måske jeg vil slutte dagen med solnedgang og en lille whiskey på stranden, hvem ved?

Spiritus og vinbutikken i Nyord, med alverdens lokale bryg

Til sidst skulle jeg forbi Restaurant Lollegården, hvor jeg fik dagens ret og en lokal øl… etapen skulle kaldes alkotapen?? Nå, men dagens ret var pariserbøf og den var lavet til perfektion, med en saftig bøf, smørristet brød og hjemmelavet sylte. Mums!

Lollegaard restaurant på Nyord serverer god mad

Efter en dag mættet med lækre smagsoplevelser, vil jeg omdøbe Enebæretapen til delikatesseetapen. Godt jeg har gået alle de mange kilometer, så jeg kan nyde det med god samvittighed.

 

Overnatning på Ulvshale camping

Efter al den gode mad og drikke havde helten genfundet styrken, og derfor gik jeg 7 kilometer fra Nyord til Ulvshale Camping, hvor jeg har slået mit telt op for natten. Det koster 200 kr. inklusiv bad.

Jeg syntes altid det er lidt mærkeligt at ligge på en campingplads med mit minimalistiske telt, hvor jeg har ladet inderteltet bliver hjemme, iblandt alle de de gigantiske villatelte. Jeg havde foretrukket at ligge mig alene på stranden, men jeg turde ikke så tæt på campingpladsen.  Så nu er jeg her, og det er fint. I det mindste er der masser af vand og et brusebad at se frem til i morgen.

Telt uden indertelt sparer næsten 50% af vægten

 

Planen for i morgen

I morgen vil jeg afvige fra ruten og gå videre langs vandet til Lilleskov hvor Danmarks ældste campingplads ligger. Det er ca. 15 kilometer langs kysten, og så skærer jeg næsten en hel etape fra.

 

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *