Temperaturen i Kaş – Vejret året rundt

Solskinsvejr i Kas, på en beach club ligger folk og solbader

Kaş ligger på solskinskysten i Tyrkiet, ned mod Middelhavet. Kysten har fået det kælenavn, fordi der er solskinsgaranti og meget få regndråber fra juni til september. Den lille by Kaş, ligger omkranset af en bjergkæde, der beskytter den mod regnskyer fra landsiden, så derfor regner det endnu mindre i sommermånederne i Kaş, end det gør i Antalya og Bodrum.

Den varmeste måned er juli med temperaturer op mod 40 grader, mens temperaturen i den koldeste måned, februar, har temperaturer mellem 7-15 grader.

 

Vejret i december, januar og februar

I vintermånederne ligger dagstemperaturerne på 10-14 grader og nattemperaturerne omkring de 5-8 grader. Vandtemperaturen ligger på 15-17 grader. Det er Kaş regntid og du kan forvente at det regner 12-15 dage i løbet af en måned.

Tyrkiets kyst ned mod Middelhavet er turistområde og derfor tømmes byerne i vintermånederne. De der arbejder med turisme i kystbyerne, rejser væk for at opleve verden eller besøge familie.

Det skal du pakke: Sørg for at fylde kufferten med vandresko og friluftstøj. I Kas er stilen meget afslappet og de fleste elsker friluftsliv, så du vil passe perfekt ind med praktisk tøj. Vandreruterne omkring Kas kræver gode sko.

 

Vejret i marts, april og maj

Når foråret kommer, stiger temperaturerne til 17-25 grader i dagstimerne og 10-12 grader om natten. Vandet er stadig køligt med temperaturer imellem 17-23 grader.

Foråret tiltrækker adventure turister og er højsæson for vandring, langs Lykiavejen, klatring i bjergene, paragliding og de allerførste modige dykkere, der ikke er bange for det kolde vand.

Det skal du pakke: I dagtimerne kan du bruge t-shirts og nogle dage også shorts eller sommerkjoler. Husk de praktiske sko til vandreturene og hav en vandafvisende jakke med.

 

Vejret i Juni, juli og august

I sommermånederne er det varmt i Kaş, og dagstemperaturerne ligger imellem 32-40 grader. Om natten falder temperaturen til omkring 25 grader. Vandtemperaturen stiger til 25-30 grader.

Sommeren tiltrækker det tyrkiske jetset, europæer som har sommerhus i byen og dykkere fra hele verden. Om dagen dyrker turisterne vandsport, slapper af på en af de mange beach clubs, tager på snorkelsafari eller sejler en tur til Meis. Om aftenen spiser de middag på en af de mange restauranter inden de slutter aftenen med drinks på en af barerne. Der er et ret livligt natteliv i Kaş i sommermånederne, med livekoncerter, diskoteker og DJ’s.

Kaş er ikke en by, som charterselskaberne har på menuen, så resortturister møder man ikke mange af.

Det skal du pakke: I sommermånederne har du kun brug for tøj i ultratyndt bomuld. Brug shorts, t-shirts og sommerkjoler. I Kas kan du ikke bevæge dig rundt i højhælede sko, på grund af stigningerne, så lad dem ligge derhjemme. Pak istedet praktiske sandaler, der sidder godt på fødderne og som også kan bruges når du skal klatrer rundt på ruiner.

 

Vejret i september, oktober og november

Fra september til november falder temperaturerne fra 30-22 grader i dagtimerne og 20-10 grader i nattetimerne. Vandtemperaturen falder fra behagelige 30 grader i starten af september til 20 grader i november.

Efteråret i Kaş er meget behageligt og afslappende. I weekenderne kommer der dykkerturister fra Istanbul, men hverdagene er stille. Det er den perfekte tid på året til at dyrke adventuresport, meditere, dyrke yoga og læse en bog.

Det skal du pakke: Det er stadig behageligt vejr i efteråret i Kas, så pak sommertøj som du ville gøre til en ferie i det danske sommerland. Shorts, nederdele, t-shirts, sommerkjoler og et par sweaters til når det er køligt. Husk de praktiske sko, så du kan tage på vandretur i bjergene omkring Kas.

Andre har også læst

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *