Trangia mini på Camønoen – anmeldelse

Denne anmeldelse af Trangia mini er ikke sponsoreret. Jeg har selv købt og betalt for min trangia mini.

Da coronakrisen ramte Danmark, begyndte det at vælte ind med tilbudsmails fra friluftsbutikker. Det betød, at jeg brugte det meste af min selvisolering på at gennemgå mit udstyr og se hvad jeg manglede.

Jeg har i mange år slæbt rundt på min Trangia 25, som jeg har arvet fra min far (måske lånt og aldrig leveret tilbage), og selv om det er et skønt køkken, er det meget at slæbe på, når man kun er en. Derfor har jeg længe været på udkig efter en bedre løsning.

Som person har jeg ikke temperament til gasbrændere. De kræver at man måler, beregner og indkøber i god tid. Derfor har jeg altid elsket Trangia, den giver en frihed fordi, man altid kan skaffe husholdningssprit, uanset hvor man er i verden. Og så kan man jo bare drage afsted, når man pludselig har tiden, eller man kan blive på ruten ekstra dage, hvis man har lyst.

Trangia Mini – alle delene

Trangia mini – 300 gram

Trangia mini vejer 300 gram og består af en brænder, en skærm, en gryde, en non stick pande og en tang til at løfte de varme dele.

Det er ikke meget, men for den gennemsnitlige vandrer er det luksus. Panden giver nemlig mulighed for at riste pølser, stege bøf fra den økologiske gårdbutik, du lige kommer forbi, riste svampe du har fundet i skovbunden osv. Når man har en pande så stiger madens kvalitet drastisk.

Spritforbruget

Sammenlignet med min gamle Trangia 25, er spriforbruget på min Trangia Mini fantastisk. Det skyldes måske, at den lille gryde nudger mig til ikke at koge mere vand end jeg skal bruge, måske at den lille størrelse er mere økonomisk.

Med mit spritforbrug, kan jeg klare mig en uge på ruten med 0,5 liter sprit. Det syntes jeg faktisk er imponerende.

På en gennemsnitlig camøno dag laver jeg:

  • 2 x kaffe (nogle gange 3)
  • 1 x morgengrød
  • 1 x frokost eller aftensmad (nogle gange begge dele, det afhænger af, om jeg spiser ude). Min frokost / aftensmad består primært af nudler, frysetørrede grøntsager og snackpølser.

Bagdele ved Trangia mini

Der er ærligt ikke meget at brokke sig over, mere nogle ting du skal være opmærksom på:

Trangia mini pakkes sammen på en måde, så tangen og skærmen nemt kommer til at ridse panden. Det kan du løse ved at gemme det lille stykke plastik, der kommer med panden.

Hvis du opbevarer brænderen i Trangia mini, er det bedst at pakke den ind i plastik, ellers kan gryden komme til at smage af sprit. Derfor opbevarer jeg altid brænderen i min spritpose.

Trangia mini – pakket sammen

Andre har også læst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *